Suparat ca a fost destituit din functia de decan al Facultatii de Medicina din Oradea, Mircea Ifrim a inceput sa ameninte pe toata lumea. Alti doi medici destituiti din functiile de sefi de sectie in cadrul Spitalului Judetean sustin ca respectiva decizie este ilegala. Initiatorii "revolutiei” raman insa fermi pe pozitie si sustin ca "epurarea” este in conformitate cu legile tarii.
Ifrim la ministru?
Imediat dupa sedinta in care membrii Senatului Universitatii din Oradea au votat pentru pensionarea colegilor care au 65 de ani, decanul Mircea Ifrim a trecut la amenintari. Mai intai, a sunat la toti managerii de spital pe care ii suspecta ca ar fi complotat la mazilirea lui. Intre acestia se numara directorul Spitalului Judetean, dr.
Tiberiu Bondar, si directorul general al Autoritatii de Sanatate Publica Bihor, dr. Ritli Ladislau, amenintati telefonic de „marele” Ifrim. Acesta sustinea ar fi avut pretentia sa fie instiintat din vreme ca i se pregateste ceva, ca sa poata sa contracareze orice incercare de detronare a sa.
Intre timp, cu studentii straini, Ifrim a dus, subtil si indirect, munca de lamurire pentru a-i muta din toamna la Arad, proiect menit sa saraceasca intentionat facultatea. Cert este ca studentii romani care au absolvit Facultatea de Medicina din Oradea incep sa se intrebe daca diploma le va fi recunoscuta, din moment Ifrim nu a fost decan cu acte in regula. Ei se tem ca au pierdut timpul sase ani si ca nu le va fi recunoscuta truda.
Nu in ultimul rand, Ifrim incearca sa faca presiuni chiar asupra ministrului Sanatatii. O sursa din sistem ne-a declarat ca deputatul de Bacau ar face lobby pe langa colegii din Comisia de Sanatate a Camerei Deputatior sa „il puna la respect” pe Nicolaescu.
Parlamentarul Ifrim crede ca d