Daca vrei sa imprumuti niste bani pentru cheltuieli diverse, trebuie sa stii ca exista si alte solutii in afara de clasicele credite pentru nevoi personale.
Cardurile de credit au devenit o varianta demna de luat in considerare, odata ce majoritatea bancilor au redus dobinzile de la 28% - 30% pina in jurul pragului de 20%. Chiar daca procentul este mai mare decit la un credit pentru nevoi personale, exista citeva aspecte care, pe termen mediu, fac mai avantajos un card de credit.
Daca ai nevoie de mai multi bani deodata, cel mai adesea vei apela la un credit pentru nevoi personale. Deci, pentru un imprumut de aproximativ 3.000 RON (30 milioane de lei vechi), la o dobinda de 10% (fara diverse comisioane de acordare a creditului, administrare a creditului etc.), vei plati o rata de aproximativ un milion de lei vechi, pe luna. Dar ce se intimpla daca intr-o luna nu poti plati rata la timp? Banca te poate penaliza prin majorarea dobinzii. De asemenea, risti sa fii inclus pe lista rau-platnicilor la Biroul de Credit si astfel nu mai poti lua un alt credit pe viitor.
Ce faci daca optezi pentru un card de credit si ajungi in situatia aminitita mai sus? Amini imprumutul, platind doar dobinda lunara. Astfel, eviti penalizarile si o gaura in bugetul casei. In functie de tipul de card, imprumutul se poate amina pina la cinci ani, in acest mod.
De asemenea, poti sa scoti de la bancomat intrei trei si sase salarii si beneficiezi de o perioada de gratie de pina la 50 de zile. Daca restitui banii in acest interval, nu platesti nici o dobinda.
Daca te intereseaza produsele electrocasnice, poti sa apelezi la cardurile co-branded. Acestea sint eliberate de banci in parteneriat cu diverse magazine specializate. Pe linga avantajele unui card obisnuit, beneficiezi si de consultanta la magazinele respective, iar creditul se poate lua