pentru a protesta faţă de autorităţilor locale. De altfel, ei au depus plângeri penale la procuratură împotriva primarului şi a angajaţilor Biroului de transporturi din cadrul Primăriei pentru a protesta faţă de autorităţilor locale. De altfel, ei au depus plângeri penale la procuratură împotriva primarului şi a angajaţilor Biroului de transporturi din cadrul Primăriei Timişoara, pe care îi acuză de nereguli în eliberarea autorizaţiilor de taxi.
Taximetriştii, angajaţi ai unor firme private din oraş, mai susţin că nu le sunt respectate drepturile, iar angajatorii încalcă prevederile legale care le reglementează activitatea. "Se lucrează la negru şi noi am depus şi o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă", a declarat Aurel Mihuţ, liderul BNS Timiş. Cei aproximativ 500 de protestatari cer autorizaţii de taxi independent valabile până în anul 2009 şi găsirea unei soluţii echitabile la comenzile fără destinaţie. Ei mai solicită transparenţa totală a activităţii de taximetrie din cadrul primăriei şi consultarea sindicatelor în legătură cu problemele din domeniu.
A doua armată
De aproximativ o lună, ei au înfiinţat Sindicatul Taximetriştilor şi al Transportatorilor, care are deja câteva sute de membri. Ei spun că liderii Camerei Taximetriştilor nu le apără drepturile pentru că îi reprezintă, de fapt, pe angajatori. "Oamenii lucrează ca nişte negri pe plantaţie, cu maşini proprii şi cu aparate de fiscalizare proprii, fără ca firmele la care lucrează să le asigure măcar service. Acum încep să înţeleagă că au fost fraieriţi. Acest sindicat trebuie să fie a doua armată, cu ordine şi disciplină!", a declarat Aurel Mihuţ.
Demisia
"Firmele fac evaziune fiscală prin noi! Suntem ilegali şi dorim să intrăm în legalitate. Vrem să fim respectaţi de cetăţenii oraşului, nu înjuraţi", a declarat Savu Cristea, preşedintele Sindicat