Piata clinicilor private creste proportional cu numarul de asigurari private, fenomen dublat de cresterea numarului de abonamente medicale private, pe fondul incapacitatii statului de a asigura servicii medicale la standarde comparabile cu statele membre ale Uniunii Europene.
Industria serviciilor medicale din Romania, una in care administrarea centralizata si-a demonstrat ineficienta pentru o lunga perioada de timp, va deveni tot mai profitabila.
De fapt, motorul cresterii acestei industrii este incapacitatea statului de a asigura servicii medicale la standarde comparabile cu statele membre ale Uniunii Europene, dublata de preferinta tot mai frecventa a romanilor pentru asigurarile de sanatate private. Serviciile medicale private vor atrage, astfel, investitii de sute de milioane de euro in urmatorii ani, potrivit estimarilor companiilor care activeaza in piata.
O alta estimare, si mai optimista, arata ca numarul asiguratilor din sistemul privat ar putea ajunge la 500.000, iar piata serviciilor medicale ar putea sa atinga valoarea de 400-500 de milioane de euro, in urmatorii cinci ani.
Contractele cu asiguratorii, cheia profitului
Aceasta inseamna ca piata clinicilor private creste proportional cu majorarea numarului de asigurari private si a abonamentelor medicale private. Printre furnizorii de servicii medicale care lucreaza cu asiguratori se numara cele mai importante clinici din Romania, Medicover, Romar, Euroclinic, Diagnosis, iar Medlife este in discutii cu mai multi asiguratori pentru implementarea unor astfel de solutii.
Batalia este extrem de mare si pe piata asigurarilor private de sanatate, in care activeaza cel putin patru asiguratori cu experienta, Omniasig Addenda, Aviva, Interamerican si Allianz-Tiriac, cu produse diversificate de asigurare.
Tendinta este atat colaborarea cu asiguratori, cat si