Regizorul bucatariei comparate. De la slanina sovietica la inghetata mioriticaRegizorul bucatariei comparate. De la slanina sovietica la inghetata mioritica
Bucuresti. Stop. La noi e cald. Stop. In strada, femei sumare. Stop. Eu sunt pe strada. Stop. In drum spre Petru Hadarca. Stop. Regizor. Stop. "Nostalgii...", spune fostul director al Teatrului National din Chisinau si aranjeaza pe coltul mesei caietele program ale ultimelor sale spectacole din Romania. Botosani, Craiova... S-a decis sa-si continue aici cariera dupa ce-a fost dat afara cu ordin "de sus". Se opusese sarbatoririi a 70 de ani de teatru moldovenesc. "E drept ca erau 70 de ani, dar de la infiintarea unui teatru sovietic la Tiraspol. Pentru ca Teatrul National din Chisinau si-a deschis portile in 1920! Am venit cu documente. N-au fost luate in seama", spune Petru. "Si cand te gandesti ca un Topirceanu a fost ani de zile director, sau un Costache Antoniu, o mare glorie a Teatrului National din Bucuresti, a fost actorul nostru foarte multi ani. Si marele Grigore Vasiliu-Birlic a jucat pe aceasta scena, chiar daca numai pentru o stagiune." Se lasa pe spatarul scaunului. "Scuze, m-am cam ambalat... Dar dupa un timp, dupa ce-ai dat cateva pagini bune din viata asta, iti vine uneori sa privesti peste umar..." Zambeste.
Regizorul bucatariei comparate. De la slanina sovietica la inghetata mioriticaRegizorul bucatariei comparate. De la slanina sovietica la inghetata mioritica
Bucuresti. Stop. La noi e cald. Stop. In strada, femei sumare. Stop. Eu sunt pe strada. Stop. In drum spre Petru Hadarca. Stop. Regizor. Stop. "Nostalgii...", spune fostul director al Teatrului National din Chisinau si aranjeaza pe coltul mesei caietele program ale ultimelor sale spectacole din Romania. Botosani, Craiova... S-a decis sa-si continue aici cariera dupa ce-a fost dat afara cu ordin "de sus". Se opu