Alexandra Gatej, presedinte USCE: Unilever a luat decizia de a-si concentra productia in aceeasi locatie pentru a creste eficienta operatiunilor sale de productie si distributie. Aceasta eficientizare face parte din planul companiei pe termen lung de a dezvolta afacerea in Romania Presedintele pentru Europa Centrala si de Sud al Unilever spune ca grupul a decis sa analizeze departamentele si activitatile companiei din Romania comparativ cu practica europeana in perspectiva aderarii.
"Pentru a ne pregati pentru acest moment compania noastra a initiat acum doi ani un program complex, numit 'Getting Ready for Europe', al carui rol este analiza fiecarui departament si a fiecarei activitati a companiei comparativ cu practica europeana", a declarat Alexandra Gatej, presedinte pentru Europa Centrala si de Sud (USCE).
Un rezultat al noii strategii a fost externalizarea serviciilor de logistica si transport, potrivit Alexandrei Gatej, 40 de ani, care coordoneaza afacerile USCE din noiembrie 2005.
"Credem ca integrarea in Uniunea Europeana este un proces care va avea efecte pozitive asupra mediului competitiv in care noi ca si companie ne dezvoltam. Integrarea determina competitie corecta si care urmeaza aceleasi reguli si ne va ajuta sa exploatam mai bine sinergiile cu operatiunile noastre europene", explica Gatej.
Compania isi va concentra intreaga productie din Romania in Ploiesti, unde a inceput constructia unei fabrici. Investitia in aceasta capacitate de productie va fi de circa trei milioane de euro. Aici vor fi transferate productia de condimente, sosurile si supele Knorr (care erau realizate pana acum la fabrica de la Otopeni) si productia de margarina (care se facea la Targu-Mures).
"Unilever a luat decizia de a-si concentra productia in aceeasi locatie pentru a creste eficienta operatiunilor sale de productie si distributie. Aceas