Sala ronda a Prefecturii a gazduit, ieri, o intilnire a reprezentantilor administratiei locale, Prefectura, Consiliul Judetean, Primarie si ai serviciilor deconcentrate, pentru a se consulta in privinta unei strategii pentru prevenirea consumului de droguri. Actiunea a fost initiata de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila, institutie care a si pus la punct strategia judeteana in conformitate cu strategia de la nivel national. Reprezentantul Centrului Antidrog Braila, Elena Nichifor, a explicat care a fost ratiunea pentru care au realizat aceasta strategie: nici o comunitate nu e protejata impotriva consumului de droguri, la nivel national s-a semnalat o crestere a consumului substantelor interzise, dar si a drogurilor acceptate de societate, in rindul adolescentilor si ca este mai usor sa previi inainte sa se produca un fenomen indezirabil. Apoi a prezentat obiectivele si prioritatile strategiei. Obiectivul general este prevenirea consumului si reducerea cererii de droguri la nivelul judetului Braila, iar intre prioritati au fost amintite: informarea, educarea si sensibilizarea populatiei, atragerea si motivarea parintilor in vederea implicarii in activitati de prevenire, desfasurarea de activitati de prevenire a consumului de tutun, alcool si droguri, in parteneriat cu autoritatile locale, dezvoltarea cantitativa si calitativa a serviciilor si cooperarea institutionala.
Conducatorul Directiei de Sanatate Publica, dr. Lucica Scutaru, a precizat ca strategia este foarte buna si ca se bucura ca vor exista si banii necesari pentru a o aplica, iar viceprimarul Lucian Tilea a remarcat ca ar fi oportuna implicarea mai accentuata a Bisericii in actiunile strategiei.
"Din cite stiu, drogurile nu sint un fenomen ingrijorator in judetul Braila. Cele mai multe probleme cu care ne confruntam sint din cauza consumului de alcool. Consi