Cartierul "Henri Coanda", afacere de un miliard de euro, un vis frumos trans-format intr-un cosmar. Controversata mostenire a Paulinei Bildirescu lasa su-te de familii fara locuinte. O data cu schimbarea regimului politic, Judecatoria Sectorului 1 a decis stoparea lucrarilor ANL, in timp ce sute de familii si-au facut credite la diferite banci pen-tru achitarea casei. Prezentam in serial o escrocherie cosmica. ANCHETA Controversata mostenire a Paulinei Bildirescu lasa sute de familii fara locuinte. In primavara anului 2003, Guvernul Nastase lansa proiectul "Henri Coanda" ca fiind cel mai modern cartier de locuinte din Romania. Intre timp s-a schimbat regimul, a aparut un posibil mostenitor, a crescut valoarea terenului, iar Judecatoria Sectorului 1 a decis stoparea lucrarilor ANL. Cartierul Henri Coanda a ramas la nivel de macheta.
In anul 2002, Ministerul Apararii Nationale cedeaza Agentiei Nationale pentru Locuinte un teren de 115 hectare situat in campul Pipera, Sector 1 si Voluntari. In anul 2004, prin Hotararea de Guvern 239, ANL ia in folosinta gratuita terenul si incepe lucrarile. Terenul din campul Pipera a fost trecut in propietatea privata a municipiului Bucuresti si administrarea Consiliului Local al Sectorului 1, iar partea din Voluntari in proprietatea primariei Voluntari si administrarea Consiliului Local Voluntari.
In martie 2003, Guvernul Nastase lansa cu mare tam-tam proiectul ANL "Henri Coanda". Iar fostul director ANL, Cornel Popescu sustinea ca primele locuinte vor fi date in folosinta in toamna anului 2004. Dar se pare ca s-a inselat.
ANL-ul urma sa construiasca 1.111 case. S-au incheiat 984 de contracte. Pe langa case, ansamblul rezidential "Henri Coanda" trebuia sa cuprinda 700 de garsoniere si apartamente cu doua camere in regim de inchiriere pentru tineri, care trebuia terminate in primavara anului 2006.
INCEPER