"Incrancenarea cu care partidele parlamentare i s-au opus lui Traian Basescu nu va ramane fara efecte, cand acesta isi va fi sfarsit evolutia pe ringul de dans estival."
Demisia nou-inaintata de Radu Timofte parlamentului ar fi trebuit sa rezolve disputa in care Legislativul si Presedintia intrasera. Se parea ca ambele parti care s-au intrecut in a-si arata muschii sunt intr-o situatie fara iesire.
Legislativul, prin birourile permanente, insista ca Traian Basescu sa semneze o hartie de demitere a sefului SRI, in timp ce primul om din stat a declarat ritos ca nu va mai face niciun gest, istoria fiind pentru el incheiata la acest capitol.
Incrancenarea cu care partidele parlamentare i s-au opus lui Traian Basescu nu va ramane fara efecte, cand acesta isi va fi sfarsit evolutia pe ringul de dans estival. "Monstruoasa coalitie" este urmatoarea tinta prezidentiala.
Rafuiala cu liberalii, care s-au alaturat opozitiei pesediste si peremiste, in incercarea de a-i forta mana lui Basescu, va cunoaste probabil aceeasi intensitate a luptei pe care o ducea candva primarul Basescu cu PSD. Este, de exemplu, deja cunoscut faptul ca ocupantii principalelor palate, Cotroceni si Victoria, nu-si mai vorbesc nici macar de ochii lumii.
Ura lor se propaga pe scara in jos, catre soldatii politici care duc flamura razboiului mai departe.
Ultimele scandaluri din Coalitie, legate de propunerea liberala de retragere a trupelor din Irak, de demisia sefilor serviciilor secrete si de operatiunea de reducere a secretarilor de stat, la care se adauga diversele declaratii de pe la scolile de vara, arata limpede ca disputa dintre principalii parteneri de guvernare ar putea sa se lase cu o schimbare a peisajului politic de toamna.
Sunt doua scenarii posibile in acest moment. Primul ar fi cel al alegerilor anticipate. S-a vorbi