Liderii filialei Timis a PSD s-au apucat de numarat primarii care au "dezertat" din partid de la alegerile din 2004 incoace. "In iunie 2004 am avut 52 de primari social-democrati. Doi i-am pierdut la alegeri partiale, la unu i-am retras sprijinul politic, iar altul s-a imbolnavit. Am ramas, deci, cu 48", a spus prim-vicepresedintele organizatiei judetene, Sorin Grindeanu.
Toti alesii locali trebuie sa transmita Consiliului Judetean, pana in 10 august, declaratii in care sa mentioneze din ce partid fac parte. PSD a contabilizat ce a primit pana acum, iar cifrele arata pierderi masive. "Am primit confirmari de la 30 de primari pana acum. Din restul de 18, am aflat ca patru au devenit membri ai PNL, iar restul au trecut la PD. Cifrele nu sunt inca batute in cuie. Asteptam pana in 10 august", a mai spus liderul social-democrat.
Grindeanu s-a declarat indignat de racolarile facute de Partidul Democrat. "Este ceva iesit din comun. E revoltator ce face PD. Este interesant ca tocmai cei pe care PSD i-a ajutat cel mai mult intarzie acum confirmarile. Lipsa de caracter va fi platita pana la urma", a adaugat acesta.
Social-democratii se pregatesc deja sa deschida procese impotriva fiecarui ales care a "dezertat" din partid si nu si-a dat demisia din functie.
Intrebat daca reprezentantii Puterii nu folosesc aceleasi metode ca si social-democratii, Grindeanu a comparat cifrele. In 2004, PSD avea pana la 35 de primari in judet, iar in 2004 numarul era de 51.
Cu toate acestea, prim-vicepresedintele organizatiei judetene, nu a spus nimic despre felul in care edilii erau mai degraba fortati sa treaca la partidul Puterii, in caz contrar fiind pusi pe lunga lista de asteptare pentru banii trimisi de la buget. Metoda este practicata acum si de democrati, care criticau cu fe