INVESTESTE INTELIGENT Primaria Municipiului Bucuresti doreste sa dezvolte in zonele limitrofe ale Bucurestiului o zona metropolitana, dupa modelul celorlalte capitale europene (Roma, Berlin, Paris). Aceasta informatie a adus dupa sine o serie de speculatii precum ca Bucurestiul isi va mari limita administrativ teritoriala, lucru total neadevarat conform unor surse din cadrul Primariei Capitalei sau ca se va dezvolta reteaua de infrastructura in anumite comune aferente Capitalei.
Agentiile imobiliare sau proprietarii de terenuri din preajma metropolei, dornici de a se imbogati peste noapte, au profitat din plin de cele auzite si au dublat sau au triplat preturile terenurilor din zona, promitand cumparatorilor ca Bucurestiul se va extinde, se vor construi noi cai de acces in zona, iar respectivele comune vor fi racordate la utilitati in cel mai scurt timp. In urma acestor speculatii, cel mai mult de suferit au avut micii cumparatori de terenuri, care au luat de bun ceea ce au auzit si s-au apucat sa cumpere pamant si sa construiasca locuinte. Pe langa faptul ca cei care au facut aceasta alegere au dat o caruta de bani pe o palma de teren la zeci de kilometri distanta de Bucuresti, partea proasta este ca nici nu s-au putut racorda la utilitati, fiindca in majoritatea comunelor sau proaspat devenitelor orase, canalizarea, gazele sau apa calda lipsesc cu desavarsire, iar accesul spre Bucuresti din cauza soselelor insuficient dezvoltate a devenit in fiecare zi un cosmar.
BUCURESTIUL NU SE EXTINDE
Legea 350/2001, privind amenajarea teritoriului, defineste zona metropolitana ca pe o "suprafata situata in jurul marilor aglomerari urbane delimitata prin studii de specialitate, in cadrul careia se creeaza relatii reciproce de influenta in domeniul cailor de comunicatie, economic, social, cultural si al infrastructurii edilitare. De regula, limita teritoriului