Sondajul arată că cei mai mulţumiţi sunt cei care locuiesc în zonele Cetate, Bucovina, Basarab, Lunei, Circumvoluţiunii, Dacia, Lipovei şi Fabric, majoritatea de blocuri. La polul opus, cei Sondajul arată că cei mai mulţumiţi sunt cei care locuiesc în zonele Cetate, Bucovina, Basarab, Lunei, Circumvoluţiunii, Dacia, Lipovei şi Fabric, majoritatea de blocuri. La polul opus, cei mai nemulţumiţi sunt în Tipografilor, Lugojului, Giroc, Soarelui şi Ciarda Roşie. Bărbaţii sunt mai mulţumiţi decât femeile, iar mulţumirea creşte odată cu înaintarea în vârstă, arată barometrul. În acelaşi timp, cu cât oamenii au un nivel de şcolarizare mai ridicat, cu atât mai nemulţumiţi sunt faţă de situaţia lor locativă. În proporţie de peste 80%, timişorenii nu doresc să se mute. Un procent mai mic - 6,5% - visează să se mute de la bloc la casă. Doar 3,8% vor să se mute în exteriorul oraşului. Cea mai mare dorinţă de schimbare locativă s-a constatat la cei domiciliaţi în cartierul Freidorf, la tineri, la patroni şi la cei de religie greco-catolică, spun realizatorii sondajului.
Vecini prietenoşi
La fel de mulţumiţi sunt timişorenii şi de vecini, pe care în proporţie de 82% îi consideră prietenoşi. 81% spun că locuiesc într-un cartier plăcut, iar 86% declară că locuinţa lor este în stare bună. 76% au răspuns că locuiesc într-o zonă liniştită. În ciuda mulţumirii faţă de situaţia locativă, cei mai mulţi timişoreni nu se implică decât rar în activităţile asociaţiilor de proprietari (39,7%) sau niciodată (37,8%).
Una dintre observaţiile făcute de realizatorii sondajului este că implicarea creşte odată cu înaintarea în vârstă, iar cei de 60-70 de ani sunt de trei ori mai implicaţi decât tinerii. Divorţaţii sunt mai implicaţi decât cei necăsătoriţi, pensionarii mai mult decât studenţii, romano-catolicii mai mult decât protestanţii şi cei de la blocuri mai mult decât