Blocuri pentru rromii stabiliti ilegal in judet
In discutia purtata cu prefectul, Florin Cioaba a pus accentul pe problemele rromilor din zona, in timp ce reprezentantul guvernului i-a expus situatia de la granita judetului, unde cateva sute de tigani au ocupat abuziv mai multe terenuri pe care ulterior si-au construit in mod ilegal case.
Prefectul nu s-a ferit sa-l informeze pe Florin Cioaba de faptul ca statul a dat in judecata familiile de rromi stabiliti ilegal si ca procesul se va termina cu un succes al primului. In aceste conditii, casele rromilor vor fi demolate, iar tiganii vor ramane pe drumuri.
Pentru a exista un happy-end, prefectul i-a propus, iar regele a acceptat sa ceara premierului Tariceanu alocarea unor fonduri - ori din bugetul national, ori din fondurile Phare - pentru construirea de blocuri (forma agreata si de Uniunea Europeana in rezolvarea problemelor de acest gen) in orasul Brasov sau o alta localitate din judetul vecin in care ar urma sa fie mutati rromii ale caror case
vor fi facute una cu pamantul. Regele Cioaba a cerut in schimb sprijin in initiativele pe care le are in judetul nostru si care vizeaza facilitarea accesului rromilor la locuri de munca.
Primaria, clientul rromilor
Acelasi sprijin il va oferi si primaria Sfantu Gheorghe care a promis, prin vocea viceprimarului Czimbalmos Csaba, ca va fi un client al atelierului pe care Centrul Crestin al Rromilor il va deschide la Sfantu Gheorghe. Atelierul urmeaza sa produca bancute, cosuri de gunoi, mobilier urban pentru care fundatia condusa de regele Cioaba a si pregatit 10 persoane in cursul lunii trecute.
Punctul de lucru de la Sfantu Gheorghe urmeaza sa fie dat in folosinta in maximum o saptamana, principalii clienti urmand a fi primariile din zona, dar si din afara judetului. Czimbalmos Csaba i-a promis regelui