Echipajele aduceau toate femeile frumoase in gatelile lor elegante;
Rudimentarul hipodrom de la Floreasca este inlocuit cu o constructie eleganta si luxoasa Jockey-Clubul din Bucuresti ia fiinta la 8 ianuarie 1875. Presedinte de onoare este, desigur, domnitorul Carol I. Organizarea Jockey-Clubului Roman imita modelele similare de la Paris si Londra: un grup elitist, in care se intra greu, prin vot secret (un vot contra anula sase voturi pentru), un club al protipendadei, in care politetea, bunele maniere si bunul-gust sunt la ele acasa.
Politica este lasata la intrare (la noi, intamplator sau nu, totusi, presedintii clubului au fost totdeauna membri ai Partidului Conservator). Vin aici fruntasi ai tarii din toate domeniile: politica, agricultura, industrie, economie, muzica, arte plastice, arhitectura, vin ofiteri, medici, ingineri, diplomati, profesori universitari, scriitori.
Clubul se instaleaza pe Calea Victoriei, in casele lui Iancu Lahovari. General Manu ofera institutiei, din partea statului, un loc pentru hipodrom la Baneasa. Astfel, rudimentarul hipodrom de la Floreasca este inlocuit cu o constructie eleganta si luxoasa, ridicata sub presedintia lui Al. Marghiloman.
La Jockey-Club exista o eleganta sala de lectura, cu carti, reviste si ziare la zi, o sala de protocol, doua incaperi in care se juca bridge si table cu chibitii de rigoare, o frumoasa sala de arme. Veniturile clubului proveneau din cotizatiile membrilor, din biletele de intrare la hipodrom, din cota de 20% din pariuri, ca si din concesiunile bookmakerilor si ale restaurantului tinut de casa Capsa. Jockey-Clubul din Bucuresti se adauga altor asociatii - Clubul Tinerimei (1870), Clubul Royal (1881), Societatea de Tir, Cercul Militar, Clubul Ofiterilor de Rezerva (1891) - dar le intrecea pe toate in prestigiu. El avea drept preocupare principala organizarea curs