globală.Cum organizăm şedinţele de studiu? Ideal este să lăsăm copilul în pace pe tot parcursul lunii iulie, pentru ca el să se relaxeze, iar şedinţele de studiu să înceapă cam cu trei globală.
Cum organizăm şedinţele de studiu?
Ideal este să lăsăm copilul în pace pe tot parcursul lunii iulie, pentru ca el să se relaxeze, iar şedinţele de studiu să înceapă cam cu trei săptămâni înainte de întoarcerea la şcoală. O oră pe zi este suficient. În cazul în care copilul doreşte să facă mai mult, şedinţa nu trebuie să depăşească o oră şi jumătate, cu o pauză scurtă după primele 45 de minute. Copilul ar trebui să lucreze şase zile pe săptămână. şedinţa de studiu trebuie să fie organizată. La început, citiţi împreună cu el tema de recapitulat în ziua respectivă. Apoi daţi-i să rezolve câteva exerciţii. Puteţi apoi să-l lăsaţi să lucreze singur, dacă doriţi acest lucru. Dacă şedinţele de studiu nasc tensiuni între dumneavoastră şi copil, apelaţi la un profesor particular.
Ce materii trebuie privilegiate?
Materiile principale, matematica şi limba română. La limba română trebuie să facă exerciţii de ortografie, gramatică, conjugare, vocabular, compunere şi lectură, alternând pe cât este posibil aceste discipline. La matematică ar trebui să recapituleze toate domeniile pe care le-a studiat la şcoală, în funcţie de nivelul său. Zilnic, copilul ar trebui să lucreze la o materie principală şi la una de "descoperire a lumii", de exemplu istorie, pentru ca programul să fie cât mai recreativ.
Cum motivezi copilul?
Este o acţiune foarte dificilă, pentru că procesul de recapitulare trebuie să aibă caracter de obligativitate. Pentru ca acest copil să nu se simtă obligat, trebuie stabilit cu el un "contract de muncă", în care el este o parte activă. Discutaţi cu el, întrebaţi-l cât timp ar dori să lucreze zilnic, în ce moment