Ionela Mihuleac este o artista fidela mestesugului picturii, dar nu a refuzat provocarile venite dinspre alte zone ale artelor vizuale - de pilda fotografia si instalatiile. In 2004, a infiintat, alaturi de alti trei artisti - Eugenia Pop, Draga-Irina Popa si Costache-Gavril Siriteanu -, Asociatia Ars Continua (http://www. arscontinua.3x.ro/), in scopul de a dezvolta directia deschisa de un workshop de ceramica realizat experimental cu un grup de copii din comuna Cucuteni, judetul Iasi.
- Investesti multa energie si timp in viitor. Ma refer, mai ales, la Fundatia Ars Continua. Cum a aparut aceasta idee?
- M-am numarat printre organizatorii a trei editii ale Taberei de Sculptura de la Cucuteni; eram, cumva, omul de legatura dintre Primaria Cucuteni si Fundatia Axart, infiintata de sotii Dranceanu. Fiind nascuta in Cucuteni, aveam, evident, un plus de priza la realitatea de acolo. Asa mi-a venit ideea organizarii unui workshop de ceramica cu copiii din Cucuteni, pe perioada Taberei de Sculptura din 2004. Pana atunci, acolo, nimeni nu lucra ceramica si multi dintre localnici se uitau intrebatori la creatiile artistilor participanti la eveniment. Mi-am dat seama ca trebuie sa facem mai mult pentru locul acela, pentru oamenii de acolo - dar nu numai -, asa incat, din dorinta de a impartasi arta cu ceilalti, a luat fiinta Asociatia Ars Continua.
- Concret vorbind, ce faceti in cadrul workshop-ului de ceramica pentru copii?
- De pilda, in 2004, treizeci de copii din Cucuteni au lucrat cu Eugenia Pop, ceramista din Cluj-Napoca. Au fost initiati in prepararea si modelajul lutului. Acest tip de workshop l-am organizat si la scoala din Valea Lupului, in iunie 2005. In acelasi an, la Cucuteni, proiectul a fost mai complex: am invitat mai multi artisti, au fost mai multi copii, iar domeniile de creatie au fost variate: ceramica, masti din diverse