de burtă.Berea, sursa primordială de inspiraţie"La Capşa nu se mai duce niciun scriitor. E prea scump. Pe de altă parte, s-a pierdut şi tradiţia, după 50 de ani de comunism", spune criticul de burtă.
Berea, sursa primordială de inspiraţie
"La Capşa nu se mai duce niciun scriitor. E prea scump. Pe de altă parte, s-a pierdut şi tradiţia, după 50 de ani de comunism", spune criticul literar Alexandru Condeescu, directorul Muzeului Literaturii Române. "Foarte mulţi se adună aici, la terasa
La Muzeu
, care a devenit un punct de întâlnire cunoscut chiar şi pentru cei care vin din provincie". La terasa din spatele Muzeului Literaturii Române de pe Bulevardul Dacia, sub umbreluţe, scriitorii beau bere şi cafea. Niciunul nu se încumetă să bea vodcă, e prea cald. Mulţi vin aici pentru meniul zilei, o farfurie de mâncare gătită, care costă 8,5 lei şi poate fi ori fasole bătută, ori ostropel, ori musaca, ori... altceva. Dar "slăbiciunea" romancierilor sunt mititeii care sfârâie pe grătar, 1,5 lei bucata, cu pâine şi muştar. Din zori şi până la ora 22,30, berea curge din belşug şi mai răcoreşte patimile. Scriitorilor Ioan Groşan, Paul Vinicius, Iolanda Malamen le tihneşte aici cafeaua de dimineaţă. În fiecare vineri, la terasă sunt organizate seri de muzică şi poezie. Patronul, poetul Eugen Suciu, mai deţine şi un alt restaurant, situat chiar în spatele Uniunii Scriitorilor. "Il Gattopardo Blu" este, momentan, închis până pe 14 august, dar oamenii slovei au aici un meniu mai ieftin, până la ora patru după-amiaza.
Scriitorii nu merg la discotecă
Tineri literaţi vin în club "Twice" să vorbească despre sex, pe strada Sfânta Vineri nr. 4. Fără menajamente, fără false pudori, la "Cafeneaua erotică". Scriu poezii deocheate pe spatele unor manechine. Pictează pe modele vii. Seară de seară, de luni până vineri, terasa e mereu plină,