In urma unui control demarat de Inspectoratul Teritorial de Constructii privind constructiile ilegale din zona rezervatiei naturale a Deltei Dunarii, pe langa infractiunea urmarita, inspectorii ITC au scos la iveala si posibile cazuri de evaziune fiscala.
Este vorba de mai multe persoane care au declarat constructiile ridicate ca fiind case de locuit, acestea urmand sa fie folosite in realitate pe post de pensiuni pentru turisti.
In ceea ce priveste controlul efectuat de Inspectoratul Teritorial de Constructii, au fost descoperite 64 de constructii ilegale, 55 dintre acestea datand din perioada 2000-2005, iar noua constructii ilegale fiind incepute in acest an.
Potrivit inspectorului sef al Inspectoratului Teritorial de Constructii Constanta, Nicolae Ciocanel, actiunile de control in Delta Dunarii s-au desfasurat in doua etape. Prima etapa a vizat perioada 2000-2005, in timp ce a doua etapa s-a axat numai pe anul 2006.
In ceea ce priveste perioada 2000-2005, autoritatile locale au emis 127 de autorizatii de construire, inspectorii teritoriali de constructii descoperind insa si 55 de constructii ridicate ilegal. „Au fost demolate 17 dintre acestea, iar restul de 38 sunt in litigiu in instanta, urmand ca aceasta sa hotarasca soarta lor”, a declarat inspectorul sef Nicolae Ciocanel.
De la inceputul anului 2006 si pana in acest moment, autoritatile locale au eliberat 124 de autorizatii de construire pentru zona Deltei Dunarii. Au fost gasite insa si noua constructii ilegale, care nu aveau avizele necesare de la autoritatea rezervatiei Deltei Dunarii sau de la autoritatea de mediu.
"Am aplicat amenzi cu valoare cuprinsa intre zece si treizeci de milioane de lei, si am si daramat trei dintre aceste constructii.
Pen