Din 2007, Romania are toate sansele sa devina "piata" pentru traficul de persoane, fenomen care ar putea fi generat de cresterea economica datorata integrarii in Uniunea Europeana. "Este de asteptat ca, din 2007, odata cu cresterea economica, Romania sa devina «piata» pentru traficul de fiinte umane", a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa pe tema traficului de persoane, directorul adjunct al Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate (DCCO), Gabriel Sotirescu.
Cu toate acestea, directorul adjunct al DCCO a subliniat ca numarul romanilor care cad victima traficantilor de persoane este in scadere. Desi cele mai multe persoane traficate sunt femei - 564, se observa o crestere a numarului de barbati care devin victime ale traficantilor de persoane. De asemenea, Sotirescu a mai sustinut ca din ce in ce mai multe persoane sunt traficate pentru munca, in 2006 fiind identificate 208 persoane pe care traficantii le racolasera in acest scop.
In primele sase luni ale anului, autoritatile romane au identificat 950 de victime ale traficului de fiinte umane, dintre care 949 de romani si un cetatean strain. Directorul adjunct al DCCO, Gabriel Sotirescu, a mai spus ca destinatiile preferate de traficantii de persoane raman tarile din vestul Europei, in special Spania si Italia, pentru ca limba vorbita in aceste tari se poate invata usor, iar legislatia este permisiva. La randul sau, reprezentantul Politiei austriece, Wolfgang Gerstl, prezent la conferinta, a afirmat ca, anual, in lume, peste patru milioane de persoane cad victime traficantilor de fiinte umane, din care 1,5 milioane sunt copii, iar peste 80 la suta sunt femei.
Din 2007, Romania are toate sansele sa devina "piata" pentru traficul de persoane, fenomen care ar putea fi generat de cresterea economica datorata integrarii in Uniunea Europeana. "Este de asteptat ca, din 2007, odata