Seria inundatiilor din ultimii ani a constituit un bun prilej pentru diversi oameni de afaceri de a-si consolida veniturile. In judetul Mures, SC Socot a obtinut aproape toate lucrarile de reabilitare. Pe Valea Muresului Superior proiectele au fost atribuite an de an acelorasi societati. Nici una dintre firmele castigatoare nu a respectat termenele de finalizare ale lucrarilor.
Desi Administratia Nationala "Apele Romane" a alocat, prin intermediul directiilor judetene, fonduri uriase pentru aceste lucrari, atribuirea lor s-a facut respectand strict sumele alocate de Guvern.
Astfel, fiecare dintre directiile care au atribuit lucrari s-a limitat la un numar restrans de firme cu care sa colaboreze, chiar daca echitabil ar fi fost ca selectia executantilor sa se faca dupa criteriile ofertei cele mai favorabile. In judetul Mures, contractele incheiate pentru executia lucrarilor hidrotehnice s-au facut mai mult pe criterii relationare.
Unele dintre societatile care au lucrat aici au tot fost declarate castigatoare ale licitatiilor ani grei la rand. Sa le luam pe rand!
Inundatiile: problema statului, bucuria firmelor private
Lucrarile de corectare a cursurilor paraielor realizate pe Valea Muresului Superior, dar si pe Valea Gurghiului, au fost scoase la licitatie in anul 2005, in regim de urgenta, fondurile fiind dirijate de catre Consiliul Judetean Mures, dupa avizul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.
Astfel, lucrarile de regularizare si refacere a zidului de sprijin de pe paraul Gudea au fost adjudecate, pe rand, de catre firmele SC Mif SA prin contractul cu numarul 113/18.11.2005 in valoare de 154.129 RON, SC Emivas Cons SRL, prin contractul 114/18.11.2005 in valoare de 247.813 RON si SC Globe Trotters, prin contractul 14