Legea privind statutul alesilor locali i-a facut pe consilierii judeteni si municipali din Timis sa mai dea o data cu "subsemnatul", de data aceasta pentru a-si preciza apartenenta politica. Daca la Consiliul Local nu au fost semnalate mari schimbari, in cazul Consiliului Judetean balanta politica a suferit cateva modificari.
Astfel, dupa alegerile din 2004 erau 12 consilieri PSD, cate opt din PNL si PD, sase din PNTCD si trei din PRM. De atunci, trei social-democrati si doi liberali au parasit partidele pe listele carora au candidat.
Eugen Milutinovici, Nelu Balas si Bogdan Ghelbere au demisionat din PSD, dar doar ultimii doi s-au inregimentat politic, fiind acceptati in PD. Cu toate acestea, la nivelul Aliantei "D.A.", proportia consilierilor judeteni se pastreaza, pentru ca doi liberali, Dan Bara si Ionel Patrichi, au renuntat la calitatea de membri de partid.
Deocamdata, cei doi au statut de independenti si fac parte in continuare din CJ. Purtatorul de cuvant al filialei liberalilor, Ciprian Jichici, a declarat ca partidul le solicita lui Bara si lui Patrichi sa renunte si la calitatea de consilieri. Pana acum, insa, ei nu s-au conformat.
Dintre consilierii locali din Timisoara doar trei au renuntat, pana acum, la calitatea de membri ai partidului care i-a trimis in CL. Primul a fost democratul Horia Bacanu, trecut apoi la social-democrati, dupa care a urmat liberalul Sergiu Stirbu, care a ramas independent, modelul acestuia fiind urmat si de Calin Vasi, care a fost membru PPCD. Legea privind statutul alesilor locali i-a facut pe consilierii judeteni si municipali din Timis sa mai dea o data cu "subsemnatul", de data aceasta pentru a-si preciza apartenenta politica. Daca la Consiliul Local nu au fost semnalate mari schimbari, in cazul Consiliului Judetean balanta politica