la terasele din zonă, iar atmosfera devine efervescentă la sfârşitul săptămânii. În fiecare weekend, aici se desfăşoară programul cultural "Timişoara, mica Vienă", în coordonarea la terasele din zonă, iar atmosfera devine efervescentă la sfârşitul săptămânii. În fiecare weekend, aici se desfăşoară programul cultural "Timişoara, mica Vienă", în coordonarea primăriei. Numărul celor care au venit în Piaţa Unirii la sfârşitul săptămânii trecute, când s-au sărbătorit zilele Timişoarei, s-a dublat practic. Se poate vorbi de un adevărat fenomen social, pentru că aici se concentrează cele mai importante evenimente din oraş.
Dacă timişorenii par să aprecieze în număr mare şi terasele, şi programul cultural, reprezentanţii bisericii şi-au exprimat de mai multe ori dezacordul. Reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice au adresat chiar o scrisoare municipalităţii, prin care protestează vizavi de amplasarea teraselor într-o zonă istorică. Ei se plâng că poluarea fonică atinge cote alarmante şi chiar deranjează slujbele de la Domul Catolic şi de la Biserica Ortodoxă Sârbă, dar şi pe cei care locuiesc în zonă. Spre bucuria amatorilor de distracţii, în Piaţa Unirii nu au dispărut nici terasele şi nici programul Mica Vienă nu a fost întrerupt.
Atmosferă cosmopolită
Reprezentanţii bisericii protestează şi vizavi de aspectul pestriţ al teraselor, care nu se potrivesc cu clădirile istorice din piaţă. Atmosfera este asemănătoare cu cea din marile oraşe europene şi datorită limbilor care se vorbesc. Mulţi dintre străinii care ajung la Timişoara se declară încântaţi de Piaţa Unirii. Englezi, germani, italieni sau francezi, toţi se simt ca acasă la kilometrul zero al Timişoarei.