Purtatorul de cuvant al CNSAS, Cazimir Ionescu, a dezmintit ca nume grele din politica s-ar afla in vizorul institutiei Toti ochii au fost atintiti ieri asupra Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, unde au fost anuntate verdictele in privinta colaborarii cu fosta politie politica a liderului PC, Dan Voiculescu, si a senatorului PSD Razvan Theodorescu.
Conducerea CNSAS a dat ieri explicatii si in legatura cu 29 de dosare de politicieni, ajunse recent la CNSAS dupa ce au fost desecretizate ca urmare a deciziei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.
Colegiul CNSAS a decis la limita sa respinga contestatia liderului conservator la o decizie anterioara a institutiei, potrivit careia politicianul a facut politie politica.Asadar, Voiculescu a colaborat cu fosta politie politica, a decis ieri colegiul CNSAS. Purtatorul de cuvant al CNSAS, Cazimir Ionescu, a explicat ca au fost inregistrate trei voturi impotriva contestatiei, trei voturi pentru si trei abtineri. Decizia de respingere a fost luata, potrivit legii, tinandu-se cont de votul presedintelui, Claudiu Secasiu, a adaugat Ionescu.
Decizia in privinta relatiei presedintelui PC, Dan Voiculescu, cu fosta politie politica nu este insa una definitiva, desi CNSAS si-a facut public verdictul.
Voiculescu, care este si senator, are posibilitatea - si o va face, potrivit avocatului sau, Sergiu Andon - sa conteste decizia la Curtea de Apel. In maximum 30 de zile de la data respingerii contestatiei, reprezentantii PC vor sesiza Curtea de Apel, a spus Sergiu Andon, care a afirmat ca decizia CNSAS este una politica. Peter Eckstein Kovacs, presedintele Comisiei juridice din Senat, considera ca in cazul unei solutii definitive a instantei impotriva lui Dan Voiculescu, Parchetul va trebui sa declanseze din oficiu urmarirea penala impotriva acestuia pentru declaratii nesincere.