Blocul ANL din apropierea Pietei Agroalimentare din zona de nord a municipiului Resita este, practic, de nelocuit, desi a primit aviz favorabil pentru receptie. Cele 38 de familii care au avut sansa sa intre in posesia unei locuinte aici au ajuns la marginea disperarii.
La etajele superioare, prin tubulatura firelor electrice, a inceput sa curga apa provenita de la precipitatii, existand in permanenta riscul unui scurt-circuit. Asta nu este, insa, totul. Peretii imobilului au inceput sa se fisureze, iar usile si ferestrele nu se mai inchid.
Igrasie si mucegai intr-un bloc dat in folosinta doar de un an
Aproape ca nu exista etaj sau apartament unde proprietarul sa nu aiba necazuri cu tamplaria. La toate acestea se mai adauga inca un neajuns, care se pare ca ii va chinui mult timp de-acum incolo pe proprietari: igrasia si mucegaiul.
Locuitorii de la parter au probleme cu ciupercile, care au inceput sa innegreasca peretii si tavanele, iar podelele laminate s-au transformat in adevarate piste cu obstacole. Din aceasta cauza, mobilierul oamenilor sta stramb sau aplecat in toate directiile.
Blocul a fost dat in folosinta in urma cu un an, dupa ce o comisie de la ANL Bucuresti a facut receptia propriu-zisa. Nimeni nu a observat sau nu a dorit sa observe calitatea indoielnica a lucrarii, in ciuda celor 200 de euro per metru patrat - pretul final al constructiei.
Mai mult chiar, sefa comisiei, Cornelia Tudorancea, declara, oarecum multumita de rezultat, ca: "dupa parerea mea, blocul este pregatit pentru receptie si urmeaza sa fie predat Primariei Resita pentru repartizare. In acest timp, se vor definitiva lucrarile de racordare la apa, energie, telefoane si gaze".
Pe de alta parte, constructorul da vina pe timpul scur