Dosarul privatizarii frauduloase a SC ARO SA Campulung a fost trimis procurorilor anticoruptie, fostul sef al Autoritatii pentru Privatizarea Activelor Statului (APAPS) fiind cercetat pentru posibile infractiuni de abuz in serviciu. Ovidiu Musetescu, alaturi de alti 12 subordonati de-ai sai, are calitatea de invinuit, ancheta Directiei de Investigare a Fraudelor (DIF) din IGPR stabilind ca prejudiciul in acest caz depaseste 800 miliarde lei vechi.
Comisarul-sef Dan Bucur, seful DIF, a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca "politistii din IGPR, specializati in investigarea infractiunilor economice, au sesizat DNA cu privire la posibile infractiuni de abuz in serviciu, savarsite de Ovidiu Musetescu si alti functionari ai AVAS, care au participat la privatizarea unei societati comerciale producatoare de autoturisme de teren, din judetul Arges". Potrivit anchetatorilor, verificarile in dosarul privatizarii frauduloase de la SC ARO SA Campulung au fost finalizate de politisti. Din verificarile efectuate pana in prezent a rezultat ca, in cursul procesului de privatizare, valoarea activelor incluse in patrimoniul societatii a fost luata in calcul la nivelul anului 1994, fara a mai fi actualizata in conformitate cu prevederile legale in vigoare. "In acest mod s-a influentat in sens negativ valoarea activului net si nivelul de pornire a negocierilor pentru pretul de vanzare a actiunilor, Curtea de Conturi a Romaniei stabilind ca diferenta care nu a fost luata in considerare depaseste 800 miliarde lei vechi", a precizat comisarul-sef Bucur.
Guvernul, dus de "nas"
Tot in timpul verificarilor au fost descoperite indicii ca negocierea si finalizarea procesului de privatizare a SC ARO SA s-au realizat, de catre APAPS, in alte conditii decat cele prezentate in Memorandumul de privatizare, aprobat de Guvernul Romaniei in sedinta din 2