(Foto: Republicanul)
Promisiuni electorale
In timpul guvernarii PSD, 19 comune prahovene au fost racordate la sistemul centralizat de alimentare cu apa, investitiile fiind finantate prin Programul Sapard. Dupa doi ani de la montarea cismelelor stradale, satenii nu le pot utiliza pentru ca acestea au secat inainte ca ei sa apuce sa bea macar o cana de apa.
Motivele invocate de primari pentru aceasta situatie sint diverse. Ion Gheorghiu, edilul comunei Poienarii Burchi, da vina pe concesionarul serviciului public de alimentare au apa, Hidro Valea Cricovului. "Ne cereau 30 de milioane de lei pentru montarea unui apometru la o cismea, iar noi avem vreo 50 de pompe stradale.
Insemna o investitie mult prea mare. Vom da drumu' la apa dupa ce vom prelua gestiunea acelei societati, care este in reorganizare judiciara", promite primarul Gheorghiu.
Sateni nemultumiti
Oamenii sint nemultumiti ca nu pot folosi cismelele, care au inceput sa rugineasca. "Pe canicula asta ar fi fost bine sa ai unde te racori, da' n-a mai curs un strop de apa de vreo doi ani. Daca stau bine sa ma gindesc n-am avut timp sa ne bucuram de cismele ca le-au inchis la citeva zile dupa ce le-a inaugurat.
Acum, daca vrei sa ai apa in ograda, trebuie sa platesti vreo patru milioane. Noi, astia mai amariti, daca nu avem decit pensii de CAP de un milion jumate, scoatem apa din fintini si o caram cu galetile", spune Gheorghe Tanase, unul dintre satenii nemultumiti ca o asemenea investitie a devenit inutila.
La Gura Vadului reteaua de alimentare cu apa a comunei este finalizata de aproape un an, dar oamenii n-au apucat sa se bucure de ea. "Sintem inca in probe cu apa. Nu prea avem presiune. Speram s-o rezolvam luna asta", spune Constantin Sora, v