In perioada 1 - 6 august, in Dumbrava Sibiului a avut loc Festivalul Traditiilor Populare, la care Braila a fost invitata acum doi ani. Anul acesta au fost chemati mesteri din judetele Alba, Teleorman, Arges si din Republica Moldova.
Directorul Centrului de Creatie Braila, Maria Puscaciu, a spus ca deplasarea cu cele doua tesatoare ale institutiei, Radita Lascu si Steluta Iancu, la Sibiu, a avut doua motive. In primul rind a dorit ca tesatoarele de la Braila sa intre in contact direct cu mesterii care expun in tirgurile cu obiecte specifice folclorului romanesc ca sa cunoasca piata, apoi sa faca schimb de experienta cu tesatoarele din judetele participante la festivalul organizat in Dumbrava Sibiului. "Tesatoarele noastre au ceva experienta, insa este destul de putin si pentru a vedea exact ce trebuie sa faca am dorit ca ele sa vorbeasca direct cu mesterii care din comertul cu produse populare traiesc. Am urmarit in special tirgurile organizate pe valea Prahovei, la Brasov si pe drumul de la Brasov la Sibiu. Au avut astfel ocazia sa aprecieze care este valoarea obiectelor expuse, sa se documenteze asupra celor mai cautate produse. Am vizitat si filatura de la Talmaciu, infiintata in 1926, de unde am reusit sa ne procuram firele atit de necesare pentru razboiul de tesut manual. Reprezentantii filaturii au avut multa bunavointa cu noi, pentru ca nu am cumparat fire in cantitati industriale, insa ne-au ajutat si acum am stabilit cu ei o relatie permanenta", a spus directorul Centrului de Creatie, Maria Puscaciu. Delegatia braileana a mai fost insotita si de maestra de tesaturi Rodica Ispas, care a fost indrumator in cadrul proiectului Phare "Revitalizarea atelierelor traditionale".
In perioada 1 - 6 august, in Dumbrava Sibiului a avut loc Festivalul Traditiilor Populare, la care Braila a fost invitata acum doi ani. Anul acesta au fost chemati mesteri di