In timpul verii, fructele sunt una dintre principalele surse de alimentatie, insa regele de necontestat in zilele toride este, fara indoiala, pepenele verde. Fructul acesta zemos, cu carnea dulce si racoritoare, a fost mereu apreciat de europeni. Indiferent de forma si marime, in timpul verii, pepenii verzi sunt prezenti in toate frigiderele europenilor. Gratie miezului dulce si mai putin consistent, dar si continutului ridicat de apa, pepenele verde este foarte usor de digerat. E bine de stiut ca valoarea nutritiva a pepenelui verde este aproape nula, data fiind cantitatea mica de glucoza pe care o contine, fata de volumul lui. Asa ca, desi are un gust delicios, pepenele nu tine de foame. In schimb, cantitatea de apa consumata si trecuta prin rinichi, in combinatie cu glucoza, un diuretic excelent, face din consumarea pepenelui verde un minunat mijloc de spalare a rinichilor. Unii dintre cei mai mari consumatori de pepeni verzi din lume sunt italienii, care ii taie in doua si manânca din ei cu pofta. De aceea, la Napoli se spune despre pepenele verde ca „in schimbul unui gologan manânci, bei si te speli pe obraz!“. Solinda - pepenele verde pentru persoanele singure Are coaja subtire, este usor de taiat, este consistent si nu are seminte. Si, mai intâi de toate, este disponibil in varianta „bonsai“. La cele doua kilograme ale sale si un diametru de maximum 17 cm, Solinda este un pepene verde, dedicat celibatarilor. Simpatica „minilubenita“ a fost lansata pe piata de compania italiana Peviani si se bucura de mare succes printre persoanele singure. De marimea unui pepene galben, Solinda poate fi consumat rapid, eliminând astfel necesitatea de a-l conserva in frigider. Pe lânga faptul ca astfel sunt garantate prospetimea si conservarea gustului, Solinda este un aliment practic, usor de manevrat si mai ales de transportat. In plus, este si mai profitabil, pentru ca, grat