C(RAMPE) Aflu ca tatal lui Dan Matei-Agathon, acesta din urma de profesie poet grec... aaa... scuze... realizator emisiuni teve pe de-de-te-ve, a fost poet, si-nca unul de calitate superioara, admirat de George Calinescu in lucrarea sa, "Istoria literaturii...", unul dintre poetii generatiei lui Caraion. L-am cautat mult pe tatal domnului Agathon, Dan George, in "Istoria..." si, negasindu-l, am decis sa-mi pun sursele sub un mic, dar intepat semn al intrebarii. In ce ma priveste, am sa persist in cautarea Agathonului pierdut si, dac-am sa-l gasesc, am sa va dau de stire.
Pana una-alta, se pare ca tatal lui Dan Matei-Agathon, pe langa poezii, a facut si un copil (spun asta situandu-ma, necesarmente, intre limitele cuvenite ale respectului fata de orice persoana umana, mai ales daca aceasta e trecuta la cele sfinte). Fostul ministru al Turismului in anii de glorie ai pe-se-de este exact prototipul omului nascut deja batran, deja trait, deja... hmmm... realizator de emisiuni de vara la de-de-te-ve. A fost nevoie de un intens scurtcircuit de imaginatie pentru a-mi stabili in minte ca nici macar un redutabil realizator de emisiuni de-de-te-ve, poet si ex-ministru de geniu al Turismului romanesc, nici macar unul ca acesta nu se poate sa nu fi fost, odata, pe vremea luâ Pazvante, copil.
De un inextricabil sarm, de un ales si cultivat simt al umorului, afisand adorabila gratie spontana a celui care se stie urmarit de lume, dublata pervers de un fel de nonsalanta atent studiata, domnul Agathon demonstreaza, in fiecare clipa a umilei dumnealui existente, ca se poate. Faptul acesta, domnilor si doamnelor, este de natura sa ne incurajeze, chiar daca, pe moment, ne poate parea un sut in moaca. Mai e putin si-o sa-l vedem pe domnul Agathon prezentand moda sau incercand pervers-insidios sa ne faca sa cumparam produse de slabit la rubricile de telesoping. Cine stie, cu