cale de noua conducere, nu a respectat nicio regulă.Licitaţiile organizate în spitale sunt uşor de manipulat, de vreme ce nu există o lege clară care să reglementeze modul în care se face cale de noua conducere, nu a respectat nicio regulă.
Licitaţiile organizate în spitale sunt uşor de manipulat, de vreme ce nu există o lege clară care să reglementeze modul în care se face externalizarea serviciilor medicale. Există doar o procedură a Băncii Mondiale, după care se inspiră directorii de spital. Caietul de sarcini întocmit de "specialiştii" de la Spitalul Sf. Pantelimon conţine atât de multe neconcordanţe, încât părea imposibil oricărei firme să se califice.
Singura care a ajuns în faza finală este Romar Medicare, firmă care s-a desprins din ROMAR. Aceasta din urmă a căpuşat de-a lungul anilor Spitalul CF2, după cum arăta un raport de control al Casei Transporturilor.
Întâmplător, jurista din comisia de licitaţie a spitalului a fost subordonata celui care a condus ROMAR, Robert şerban, atunci când acesta era preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti.
Tratamentul nu a fost egal
Prevederea din caietul de sarcini care a ridicat cele mai multe suspiciuni a fost cea referitoare la data la care se deschid ofertele. Conform legislaţiei, plicurile se deschid în aceeaşi zi în care se depun, pentru a preveni orice încercare de fraudă, dar la Spitalul Sf. Pantelimon s-a prevăzut că ele se deschid după două zile de la depunere. Din această cauză, una din firmele care au participat la licitaţie a fost descalificată, pentru că Primăria Sectorului 2 eliberează certificate fiscale cu valabilitate de doar trei zile, iar acesta trebuia să fie valabil atât la depunere, cât şi la deschidere, spre deosebire de firmele care au venit din celelalte sectoare, unde valabilitatea este de 10 zile. Până la deschiderea ofert