Atacata de concurenta reprezentata in special de telefonia mobila, dar si de extinderea Internetului, indeosebi prin varianta sa de mesagerie in timp real (online), RomTelecom si-a restrans din activitate.
Noul actionar majoritar, Hellenic Telecommunications Organization (OTE), a decis ca impunatorul sau sediu din mijlocul municipiului Cluj-Napoca sa fie vandut, pentru 5,3 milioane de euro, Bancii Transilvania, dupa ce, ani la rand, clujenii au suportat mizeria pe care a generat-o una dintre constructiile inutile ale firmelor de stat pe care s-au dus banii romanilor.
Contracandidati pentru preluarea cladirii au fost Dorel Tamas - omul de afaceri care a cumparat sediul Hotelului „Continental” din Cluj, Grupul „Ion Tiriac” - pentru un centru de afaceri, sau HVB Bank - pentru un centru regional.
O data cu restrangerea activitatii, a disparut o buna parte din personal, angajatii RomTelecom au fost nevoiti sa paraseasca sediul Postei Romane de pe strada Regele Ferdinand, iar sediul Palatului Telefoanelor, al carui parter era ocupat de telefoanele publice, s-a golit, la randul sau.
„Listarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a RomTelecom a intarziat nepermis de mult, pentru ca hotararea de Guvern a fost aprobata dupa un timp indelungat. Ramane de vazut cand va fi momentul listarii companiei la BVB pentru ca este vorba despre un proces fara precedent pe piata de capital.
Ideea este sa listam intreg pachetul care apartine statului, de 45,99%”, a declarat, pentru ZIUA de Cluj, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy. Acesta nu a vrut sa comenteze felul in care s-a realizat privatizarea companiei, lasand lamurirea acesteia pe seama institutiilor competente.
Conform estimarilor ministrului, valoarea pachetului detinut