formaţiuni de la guvernare s-au întâlnit ieri pentru a bate în cuie decizia luată, luni seara, de liderii PNL-PD, la propunerea premierului Călin Popescu Tăriceanu, potrivit căreia posturile formaţiuni de la guvernare s-au întâlnit ieri pentru a bate în cuie decizia luată, luni seara, de liderii PNL-PD, la propunerea premierului Călin Popescu Tăriceanu, potrivit căreia posturile de secretar de stat din ministere vor fi reduse cu aproximativ 36 la sută.
Guvernanţii au hotărât să păstreze numai 52 de astfel de funcţii din totalul de 82, PNL urmând să rămână, conform algoritmului politic, cu 19 fotolii, PD cu 14, UDMR cu şapte, iar PC cu şase.
Ministrul liberal al culturii, Adrian Iorgulescu, a declarat, ieri, după şedinţa Coaliţiei, că, odată cu cele 30 de posturi de secretar de stat, vor fi desfiinţate şi toate funcţiile de subsecretar de stat. Potrivit lui Iorgulescu, restructurarea va continua, în perioada următoare, cu agenţiile aflate în subordinea Executivului, al căror număr va fi redus la jumătate, de la 1 septembrie. "Aceste măsuri vizează o mai mare eficienţă la nivelul structurilor guvernamentale, diminuarea costurilor şi reducerea birocraţiei", a explicat reprezentantul PNL. El a mai arătat că în restructurarea acestor posturi se va respecta algoritmul obţinut în urma alegerilor generale de fiecare dintre partidele aflate la guvernare. Decizia politică a fost transmisă ieri miniştrilor, care urmau să-i nominalizeze pe cei puşi pe liber. Potrivit unor surse din Alianţă, ministerele Industriei şi Externelor vor trebui să renunţe la câte trei secretari de stat, din cei şase câţi au în prezent.
Sase apolitici rămân în funcţie
Liderul grupului UDMR din Senat, Verestoy Attila, a declarat, ieri, după şedinţa Coaliţiei, că, pe lângă cei 46 de secretari de stat repartizaţi partidelor politice conform algoritmului, alţi şase secret