Directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Braşov, Ion Popescu (foto), a declarat că doar jumătate din întreprinderile mici şi mijlocii existente în judeţ sunt pregătite pentru integrarea în Uniunea Europeană. El a arătat că doar 10.000 din cele aproximativ 20.000 de IMM-uri din judeţ şi-au luat măsurile necesare pentru a supravieţui pe piaţă după aderare.
În mare parte, acestea sunt societăţi din industria de componente auto, electrice, din turism, tricotaje, încălţăminte sau produse alimentare care, în prezent, exportă 70% din producţie în ţările din UE. Popescu a dat exemplul turismului braşovean, care a crescut mult în ultimii ani, dar încă nu a găsit soluţia pentru oferirea unor servicii ireproşabile.
Sursa citată a mai precizat că situaţia economică a judeţului Braşov a avut mult de suferit din cauza faptului că marile companii – Tractorul, Roman, Rulmentul şi Hidromecanica – nu au fost privatizate la timp.
Şeful Direcţiei de Statistică susţine că, în acest moment, nimeni nu are o situaţie foarte clară a firmelor pregătite de integrare pentru că, chiar dacă majoritatea acestora au făcut investiţii serioase din dorinţa de a rezista pe piaţa europeană, vor fi supuse în următoarele luni unor controale extrem de severe astfel că, la începutul anului 2007, situaţia să fie alta. Directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Braşov, Ion Popescu (foto), a declarat că doar jumătate din întreprinderile mici şi mijlocii existente în judeţ sunt pregătite pentru integrarea în Uniunea Europeană. El a arătat că doar 10.000 din cele aproximativ 20.000 de IMM-uri din judeţ şi-au luat măsurile necesare pentru a supravieţui pe piaţă după aderare.
În mare parte, acestea sunt societăţi din industria de componente auto, electrice, din turism, tricotaje, încălţăminte sau produse alimentare care, în prezent, exportă 70% din producţie în ţările din UE. Popescu