Dorinta presedintelui Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, de a utiliza terenul unde trebuia sa fie construit deponeul ecologic pentru a ridica un mini-orasel, intampina dificultati din partea prefectului Ovidiu Draganescu. Acesta din urma ar prefera ca pamantul sa ajunga inapoi la Primaria Timisoara, pentru a fi dat persoanelor care au drepturi pe legile fondului funciar.
Parcela respectiva, ce se intinde pe o suprafata de 60 de hectare, se afla in localitatea Covaci, la nord de orasul de pe Bega, intr-o zona cu un "boom" imobiliar impresionant si cu o valoare de circa 20 de milioane de euro.
Terenul ar putea rezolva criza retrocedarilor
In urma cu cateva zile, Constantin Ostaficiuc a anuntat intentia CJ de a se folosi de terenul pe care il are in proprietate, de la Covaci, pentru a crea locuinte pentru clasa de mijloc, dar si pentru cazurile sociale.
La Directia de Urbanism a administratiei judetene se afla in lucru un asemenea studiu de fezabilitate, calculele preliminare indicand ca ar putea fi construite circa 600 de case, la un pret de aproximativ 300 euro/mp.
"Ar fi un mic orasel, cu scoala, policlinica, supermarket. Nu un cartier de lux, ci pentru cei cu venituri medii. Ar fi un pas spre conceptul de metropola, iar Timisoara nu s-ar dezvolta haotic, ca pana acum, ci in mod organizat", a spus Ostaficiuc.
Prefectul Draganescu, unul din principalii opozanti ai planului de construire a unui deponeu ecologic la nici 3 kilometri de municipiu, s-a aratat un adept al ideii ca valorosul teren sa fie folosit exclusiv pentru locuinte sociale. "Cu fostul meu partid (PNL - n.r.), m-am opus locatiei de la Covaci, pentru ca are potential imobiliar. Au ajuns sa ne dea dreptate.
Insa o autoritate locala