Pacifistii convinsi, majoritatea avand optiuni politice de stanga, pot avea dreptate oricand. Toata lumea isi doreste pace, nimeni nu vrea moartea unor tineri militari sau a civililor nevinovati din zonele de conflict. Dar oare prin neangajare, prin ignorarea acelei situatii grave, nu contribuim mai mult la cronicizarea conflictului? Trimitem sau nu trupe romanesti in Liban? O controversa a fost declansata pe aceasta tema. Primul care a lansat dezbaterea a fost presedintele Basescu. Persoana de la capatul de Est al axei Washington-Londra-Bucuresti a precizat in premiera ca Romania are capacitatea de a trimite trupe in Liban. Majoritatea politicienilor au sarit ca arsi. La doar o luna dupa lansarea intr-un mod nefericit a dezbaterii privind retragerea noastra din Irak, vine acum o noua idee de participare.
Paradoxal, ministrul apararii s-a situat de aceeasi parte cu presedintele. Dar razboiul dintre ei continua. Inginerul de la Cugir, aflat in fruntea Armatei, a tras o concluzie de marmota cu IQ 7,62. Daca mergem sub mandat ONU, ne da ONU bani, asa ca putem sa mergem. Pentru un demnitar cu o functie atat de importanta in ierarhia politica a oricarui stat, reactia este uluitoare. Nu conteaza atat viata militarilor romani sau interesele politice si eventual economice pe care tara noastra le are in Orientul Mijlociu. Conteaza banii si atat⦠Ma intreb, a cata oara, cu ce o fi gresit o institutie atat de populara in randul romanilor, precum armata, sa fie condusa de un asemenea individ.
Pacifistii convinsi, majoritatea avand optiuni politice de stanga, pot avea dreptate oricand. Toata lumea isi doreste pace, nimeni nu vrea moartea unor tineri militari sau a civililor nevinovati din zonele de conflict. Dar oare prin neangajare, prin ignorarea acelei situatii grave, nu contribuim mai mult la cronicizarea conflictului?
Romania are zeci de mii de cetat