lucru prolific în SUA, Andrei Zincă se bucură că a găsit o echipă de actori şi de profesionişti ai filmărilor foarte bună. Promite că va încerca să îi înveţe pe români să lucreze lucru prolific în SUA, Andrei Zincă se bucură că a găsit o echipă de actori şi de profesionişti ai filmărilor foarte bună. Promite că va încerca să îi înveţe pe români să lucreze într-un ritm mai alert decât s-au obişnuit. În afară de Horaţiu Mălăele nu îi ştia decât pe actorii din aceeaşi generaţie cu el şi pe Florin Piersic Jr. (de când învăţa să meargă), dar spune că i-a plăcut viteza de reacţie a actorilor pe care i-a cunoscut. A venit înapoi în România pentru că îşi dorea să se întoarcă, şi nu ca un mercenar.
- Povesteşte despre serial.
Andrei Zincă: Cel mai bun serial. Asta spunem noi, nu TVR-ul. Pentru că eu cred că povestea este spusă în aşa fel încât prinde imediat, prinde, ţine, este adevărată, are carne, interesează, conţinutul este cel care cred eu că îl face să fie de calitate, nu este nici fals, nici mincinos, nici pueril, cred că este un conţinut care te face să urmăreşti povestea cu interes şi să intri în aceea lege a fanteziei, să crezi că fantezia este realitate.
- Cât e de românesc?
AZ: Foarte românesc, pentru că se întâmplă într-un spital românesc. Caracterele, personajele, personalităţile, fundalul sunt româneşti. Unul dintre conceptele mele de bază este că, pentru a putea fi adevărat, trebuie să faci ceva care să fie inspirat din realitatea la care te referi, din care te inspiri şi care te dirjează. Dacă vrei să copiezi şi în special dacă vrei să copiezi un produs american, eşti în principiu condamat să eşuezi, pentru că nimeni nu poate să facă un lucru atât de bun ca acela în care americanii se specializează. Vrei să faci un serial de acţiune, e eşuat de la plecare. Pentru că niciodată n-ai să poţi să faci un serial de acţiune ca america