bazinului Floreasca din Bucureşti. "Dacă erau mai mari, nu se întâmpla nimic", a constatat cinic Gabriel Arsene, la câteva ore de la producerea incidentului. Diagnosticul pus de medici este bazinului Floreasca din Bucureşti. "Dacă erau mai mari, nu se întâmpla nimic", a constatat cinic Gabriel Arsene, la câteva ore de la producerea incidentului. Diagnosticul pus de medici este însă cât se poate de serios: pneumonie chimică. Preţul plătit de părinţi a fost de 1,2 milioane de lei, pentru 12 şedinţe de înot.
Tatăl copilului internat la Terapie Intensivă, în Spitalul "Grigore Alexandrescu", speră ca băiatul lui, în vârstă de cinci ani şi opt luni, să se facă bine. "Stăteam afară, pentru că, dacă mă vedea, se emoţiona. Când am fost chemat, copilul respira sacadat şi mi-a spus că îl dor plămânii. Instructorul l-a scos imediat, dar micuţul a apucat să înghită apă. El are insuficienţă respiratorie severă. Cineva trebuie să plătească", ne-a spus Gabriel Constantinescu. Băiatul a fost stabilizat, dar starea lui este critică. Alţi patru copii au insuficienţă respiratorie medie. Toţi primesc terapie cu cortizon, antibiotice, pentru evitarea unor infecţii, şi oxigen.
Clorul, cel mai puternic "toxic iritant"
Incidentul s-a petrecut ieri-dimineaţă, când în bazin se aflau câteva zeci de copii. Pompa de clorinare, automată, s-a stricat, rulmenţii rămânând pe poziţa "pornit". Clorul a continuat să se acumuleze pe conductă, iar după ce pompa a pornit din nou, în apă ajuns o cantitate mult mai mare de substanţă decât este admis.
A fost simţit un miros înţepător, iar apa s-a tulburat. După cum a declarat dr. Viorela Niţescu, şefa secţiei de Toxicologie de la "Alexandrescu", clorul este cel mai toxic dintre gazele iritante. Vaporii de clor intră în contact cu căile respiratorii şi le ard.
Federaţia de polo face bani din agrement @N