catolici din ţară, dar şi din străinătate. Din 12 până în 15 august, aici sunt organizate slujbe religioase cu ocazia ridicării Fecioarei Maria la Cer. Pentru credincioşii de rit catolic, catolici din ţară, dar şi din străinătate. Din 12 până în 15 august, aici sunt organizate slujbe religioase cu ocazia ridicării Fecioarei Maria la Cer. Pentru credincioşii de rit catolic, Fecioara Maria ocupă un loc important în viaţa spirituală. La fiecare sărbătoare dedicată ei, credincioşii ţin post şi participă la toate liturghiile.
În aceasta sâmbătă, de la ora 11, la mănăstirea din Radna va fi organizată Sfânta liturghie în limba slovacă pentru pelerinii sosiţi din ţară şi din străinătate, urmată de devoţiunea Calea Crucii. Duminică, la ora 8, va avea loc Sfânta liturghie în limba maghiară, iar de la ora 10,30, Sfânta liturghie în limbile română, germană şi maghiară. La slujbe este aşteptat şi un grup de pelerini sosiţi din Graz, un orăşel din Austria.
Icoana făcătoare de minuni
În Mănăstirea Sfânta Maria din Radna există o icoană despre care credincioşii spun că este făcătoare de minuni. Din acest motiv, la pelerinaje participă în fiecare an mulţi bolnavi, în speranţa că se vor vindeca.Legenda spune că, în 1907, soţia unui soldat dintr-un regiment poposit la Arad, grav bolnavă, le-a spus apropiaţilor că singura modalitate de a scăpa de epidemia de ciumă este un pelerinaj la Radna. Oamenii sunt şi acum convinşi că cei care au făcut acest lucru s-au vindecat.Minunea ar fi venit de la singura icoană, făcătoare de minuni, care a scăpat neatinsă dintr-un mai vechi incendiu care a cuprins mănăstirea. Credinţa s-a păstrat şi chiar a crescut în zilele noastre, pentru că nu puţini sunt cei care şi cer ajutorul. Mănăstirea a fost întemeiată în jurul anului 1550, de călugării franciscani veniţi din Bosnia. Actuala biserică, terminată în anul 1782, este domina