In aceste zile, la Inspectoratul Scolar se lucreaza la produsul final al proiectului judetean "Drogurile - istoric, evolutie, efecte si tratament", initiat de Agentia Judeteana Antidrog in colaborare cu Inspectoratul Scolar.
Lansat in noiembrie anul trecut, proiectul intentioneaza sa disemineze informatii in rindul tinerilor despre droguri. Participa la actiune 75 de elevi, coordonati de 20 de profesori, de la colegii si licee: "Balcescu", "Murgoci", "Iorga", "Cerna", "Sebastian", "P. S. Aurelian", "Perpessicius", "Darclee", "Ana Aslan", "Nenitescu", "Angelescu" Ianca si Grupul Scolar Insuratei. Elevii au realizat in anul scolar trecut CD-uri cu informatii despre diferite droguri, urmind o structura stabilita, adica: istoric, evolutie, efecte si tratament. De asemenea, in cadrul acestui proiect, cu prilejul Zilelor Educatiei au fost organizate doua sesiuni de comunicari, una pentru profesori, "Drogurile si sanatatea" si alta pentru elevi, "Copiii pentru sanatatea lor". "Au fost prezentate lucruri inedite, care au interesat maturii si tinerii in egala masura. Fiecare grup de elevi din proiect s-a documentat asupra unui drog, mai cunoscut sau mai putin cunoscut si a redactat pe CD un material informativ. Toate acestea vor fi puse cap la cap si le voi trimite la Agentia Nationala Antidrog de la Bucuresti care vor tipari o carte ce va avea aproximativ 300 de pagini. La ceea ce au lucrat elevii eu voi adauga chestiuni de legislatie. Va fi un fel de enciclopedie a drogurilor, ce se va lansa, probabil, in noiembrie la Braila", a explicat inspectorul de specialitate Madalina Vlad. Aceste volume vor fi distribuite la toate scolile din Braila, ca material informativ pentru orele de dirigentie, dar si la scolile din intreaga tara.
In aceste zile, la Inspectoratul Scolar se lucreaza la produsul final al proiectului judetean "Drogurile - istoric, evolutie, efecte