(Foto: Ziua de Cluj)
Potrivit mai multor topuri de profil, BT s-a clasat, la finele primelor sase luni ale anului, pe locul 5, atat la nivelul cotei de piata, cat si al activelor. Un astfel de clasament plaseaza banca din Cluj, cu o cota de piata de 4,34%, inaintea Alpha Bank - 4,22%, Casei de Economii si Consemnatiuni - 4,22%, BancPost - 4,19%, HVB Bank Romania - 4,08%, ABN Amro - 3,44%.
BT este precedata de Banca Comerciala Romana - 25,6%, Banca Romana pentru Dezvoltare Groupe Societe Generale - 15,48%, Raiffeisen Bank - 7,91% si ING Bank - 5,57%. Dintre bancile din primele zece, au crescut in cotatie numai BRD, ING, BT si Alpha.
Intr-un alt top, de data aceasta pe baza activelor acumulate de institutiile bancare din Romania, BT se plaseaza, de asemenea, pe locul 5, cu o crestere de 19% si cu active de 1,75 miliarde de euro.
BT a inregistrat o crestere importanta a activitatii in primele sase luni ale anului, principalele directii de actiune fiind indreptate spre consolidarea pozitiei pe piata, imbunatatirea portofoliului de clienti si de produse, precum si cresterea profesionalismului angajatilor.
„Activele bilantiere au ajuns, la sfarsitul lunii iunie, la un nivel de 6,25 milioane de lei, in crestere cu 27% fata de 31 decembrie 2005, cand inregistrau o valoare de 4,93 milioane de lei. Fata de prevederile bugetului de venituri si cheltuieli, activele au fost realizate in proportie de 89%.
Rezultatele obtinute de Banca Transilvania sunt bune, avand in vedere ca acestea au fost realizate in conditiile volatilitatii pietei de capital, a unei competitii din ce in ce mai puternice, a marjelor tot mai reduse, precum si a reglementarilor Bancii Nationale a Romaniei, care au insemnat cresteri semnificative ale nivelurilor rezervelor minime obligatorii, a