toaletele proprii prin condiţionarea accesului de un cod aflat pe bonul de cumpărare a produselor, iar amenzile pentru cei care sunt surprinşi asupra faptului în aer liber sunt usturătoare.Nu mai toaletele proprii prin condiţionarea accesului de un cod aflat pe bonul de cumpărare a produselor, iar amenzile pentru cei care sunt surprinşi asupra faptului în aer liber sunt usturătoare.
Nu mai puţin de 76 de WC-uri aşa-zis ecologice sunt amplasate în 30 de locuri din oraş. Responsabilă cu curăţenia acestora este firma Toi-Toi, căreia i-a fost atribuită această activitate anul trecut, în urma unei licitaţii. Firma primeşte din bani publici 17,57 de lei pe cabină, în condiţiile în care în contract scrie că trebuie să le cureţe de două ori pe săptămână. O singură persoană din primărie verifică zilnic dacă angajaţii Toi-Toi îşi respectă îndatoririle aşa cum trebuie. Verificarea se face prin sondaj, iar Victor Potop, şeful compartimentului WC-uri ecologice din primărie, spune că sunt "vizionate" în jur de 15 toalete pe zi.
Problema: gradul de civilizaţie
"În punctele dureroase, din pieţe şi staţiile de troleibuz, curăţenia se face zilnic. Problema este cu gradul de civilizaţie al românului, care face oriunde, şi pe colac, numai în gaură, nu! Nu poţi avea pretenţia ca angajaţii firmei să stea după fiecare. De vină este nivelul de cultură şi de civilizaţie", susţine Potop. Angajatul primăriei mai spune că, în fiecare dimineaţă, la ora 7, atmosfera e foarte... ecologică în multe WC-uri: se vidanjează, se dă cu parfum şi chiar se pune hârtie igienică. Ieri, la orele dimineţii însă, nici vorbă de aşa ceva la toaletele ecologice instalate în Piaţa 700, una dintre cele mai populate zone ale oraşului. "Peisajul" din cabine i-ar fi determinat chiar şi pe cei mai temerari să rişte o amendă pentru opţiunea "la pom" sau să se abţină până acasă.