Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a fost atacata in instanta de catre compania RCS&RDS , aceasta din urma contestind decizia Autoritatii privind obligativitatea incheierii unui acord de interconectare cu Intersat Constanta, au declarat pentru HotNews.ro surse din cadrul ANRC.
In urma cu trei saptamini, ANRC impunea RCS&RDS un termen de 20 de zile pentru negocierea si incheierea unui acord de interconectare cu Intersat.
Disputele dintre compania bucuresteana si cea constanteana are o istorie mai lunga. In noiembrie 2005, Intersat se adresa ANRC pentru solutionarea unui litigiu cu RCS&RDS, companie care nu dorea sa incheie un acord de interconectare care ar fi permis abonatilor Intersat sa comunice cu cei ai RCS&RDS.
In 24 iulie 2006, ANRC impunea RCS&RDS un termen de 20 de zile pentru negocierea si incheierea acordului de interconectare si un tarif de interconectare de 2 eurocenti pe minut, exclusiv TVA.
„Asigurarea posibilitatii abonatilor unor retele diferite de a comunica
intre ei reprezinta un scop important al reglementarii in comunicatii si
este rolul autoritatii de reglementare de a stabili conditiile de
interconectare atunci cand negocierile dintre parti esueaza.
ANRC nu va ezita sa ia in mod consecvent toate masurile necesare atingerii acestui scop, atat in cadrul activitatii sale de reglementare, cat si al activitatii de solutionare a litigiilor,” declara Alexandrina Hirtan, vicepresedintele ANRC.
Surse din cadrul ANRC ne-au confirmat la sfirsitul acestei saptamini faptul ca firma RCS&RDS a decis sa conteste in instanta decizia Autoritatii, fara a oferi insa detalii suplimentare. Informatia nu a putut fi insa confirmata si din surse ale RCS&RDS.
Nici directorul companiei Intersat, Gheorghita Chivu, nu stia nimic despre decizia companiei