Razboiul se deruleaza fara oprelisti in Orientul Mijlociu, iar eforturile diplomatice par sa nu ajunga la nici un rezultat.
Dupa ce Franta si SUA au reusit sa ajunga la un numitor comun in ceea ce priveste solutionarea crizei - noul acord se refera la dislocarea, in sudul Libanului, a Armatei libaneze si a Fortei interimare a ONU, in paralel cu retragerea fortelor israeliene - , Beirutul a anuntat ca nu este de acord cu noile propuneri. Textul proiectului revizuit mai are de parcurs cateva etape pana sa intre in vigoare. Beirutul afirma ca noul acord nu se refera concret la retragerea fortelor israeliene.
PRESIUNI RUSE. In paralel cu initiativa franco-americana, si Moscova s-a implicat in solutionarea crizei, facand presiuni la ONU pentru un armistitiu umanitar de 72 de ore. Rusia, unul dintre cei cinci membri permanenti ai Consiliului de Securitate al ONU, a depus o rezolutie proprie, care cere incetarea imediata si totala a focului in Liban si Israel pentru 72 de ore, din motive umanitare. Ieri, cand CSONU urma sa se intruneasca pentru a dezbate propunerea Rusiei, ambasadorul israelian la ONU a apreciat gestul Moscovei ca fiind "o solutie foarte proasta" pentru criza, fiindca "ar permite Hezbollah sa-si adune fortele si sa se reorganizeze".
SONDAJ. Potrivit unui sondaj de opinie publicat de cotidianul de stanga Haâaretz din Israel, popularitatea premierului Ehud Olmert si a ministrului Apararii, Amir Peretz, a scazut dramatic in urma pierderilor umane suferite de Israel si a atacurilor constante ale Hezbollah. Doar 48% dintre israelieni sunt multumiti de prestatia lui Olmert, spre deosebire de 75% cati aprobau activitatea sa la inceputul conflictului. Sprijinul popular acordat lui Peretz este de 37%, fata de 65% cat era acum o luna. Doar 20% dintre israelieni cred ca Israelul va iesi victorios daca razboiul s-ar incheia acum si 39% sustin decizi