Sulfina Barbu, fostă subordonată a sa în Primăria Capitalei şi ministru PD al mediului, plusa, spunând că politicul nu trebuie să aibă niciun fel de influenţă în Delta Dunării. Acestea au Sulfina Barbu, fostă subordonată a sa în Primăria Capitalei şi ministru PD al mediului, plusa, spunând că politicul nu trebuie să aibă niciun fel de influenţă în Delta Dunării. Acestea au fost însă doar declaraţii de imagine, pentru că proiectul noii legi a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării lansat în dezbatere contrazice total cele spuse în faţa camerelor de luat vederi.
Proiectul, care se întinde pe 10 pagini, este plin de greşeli şi de contradicţii faţă de ceea ce a declarat că va face ministrul mediului în Deltă. La articolul 2 sunt descrise limitele Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării ca trecând prin borne topografice. Nimeni însă nu a ţinut seamă de faptul că rezervaţia este într-o dinamică permanentă, în funcţie de nivelul apelor, iar limitele se modifică permanent. Un alt lucru cuprins în proiectul care ar putea deveni lege este politizarea Deltei. "Conducerea Administraţiei Rezervaţiei este asigurată de guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei". În legea veche se precizează că administraţia este condusă de Consiliul ştiinţific, al cărui preşedinte este guvernatorul.
Guvernatorul RBDD este numit politic şi, în consecinţă, ARBDD devine o instituţie politizată. Alte două prevederi ale proiectului sunt la fel de ciudate. Una dintre ele permite reîntoarcerea concesionarilor în Deltă, după ce s-a luptat cu ei pentru rezilierea contractelor, încă de când a preluat portofoliul Mediului. La articolul 16 se spune că "resursele naturale regenerabile, terestre şi acvatice pot fi concesionate, în condiţiile legii, de ARBDD". O altă prevedere, tot de la articolul 16, intră în contradicţie cu legea pescuitului. Resursele naturale pe care le generează rezervaţia se află în admi