Wesly Snipes (Lorenz - liderul bandei teroriste), Jason Statham (Quentin Conners - detectiv si negociator in acest caz) si Ryan Phillippe (tanarul detectiv Dekker, partenerul lui Quentin) sunt prinsi intr-un "joc" politist atipic.
"Suspecti de serviciu"/Usual Suspects, "Inamicul statului"/Enemy of the State (1998), al lui Tony Scott, "Teoria conspiratiei"/Conspiracy Theory (1997) al lui Richard Donner, "Candidatul altora"/ The Manchurian Candidate (2003) al lui Jonathan Demme, filmele lui David Mamet, "Jaf armat"/Heist (2001) sunt dovezi clare ale acestor piste false. Spectatorul traieste cu impresia ca este cu un pas inaintea personajelor - in timp ce regizorul este, de fapt, dirijorul care-si manipuleaza protagonistii si publicul din umbra. In acelasi registru se inscrie si "Ostatici sub acoperire"/ Chaos.
Ca in fiecare dimineata, usile bancii se deschid pentru a lasa sa se instaleze calmul unei zile normale de lucru. Nimic nu pare sa prevesteasca haosul care avea sa urmeze. Autoritatile au aflat ca cinci hoti mascati au luat in stapanire o banca. Pentru ca sunt implicati si ostatici, Lorenz (Wesley Snipes), liderul bandei teroriste profita de situatie pentru a solicita Politiei sa aduca un negociator. Acesta este detectivul Conners (Jason Statham), revenit dupa o recenta suspendare. Haosul ii ajuta pe cativa dintre angajatii bancii sa se salveze, numai ca in momentul in care fumul se imprastie, politistii realizeaza ca tocmai membrii bandei lui Lorenz erau cei care au reusit sa scape deghizati din banca.
Capcana intinsa de regizor publicului si protagonistilor sai
Odata cu filmul The Asphalt Jungle (1950), de John Huston se naste asa numitul "caper movie", altfel spus: "filmul cu spargeri si furturi". Schema narativa este in cele mai multe cazuri aceeasi: o banda de gangsteri pune la punct un jaf - cel mai adesea, ultimul din