Prin gradina, prin casa sau chiar prin camara avem flori, plante, fructe sau legume cu care ne-am obisnuit si pe care le consumam fara rezerve. Unele dintre ele, insa, pot fi otravitoare. Fructe si legume Caisul este un pom fructifer din China, care se cultiva in livezi si prin gradini. Conform site-ului www.e-sana.ro, caisa face parte din familia Rosaceae si este cunoscut sub denumirea stiintifica de Prunus armeniaca. Caisele sunt bune proaspete, uscate, sub forma de compot sau in prajituri... Sunt otravitoare frunzele ofilite si crengile, care pot provoca chiar moartea. Simptomele sunt: rasuflare intretaiata, slabiciune, agitatie, dilatarea pupilelor, spasme, convulsii, chiar sufocare sau coma. Piersica este un fruct zemos si plin de vitamine. Piersica (pe numele ei latin Prunus persica) este inrudita cu caisa. Partile toxice ale plantei sunt frunzele ofilite si ramurile, si, desigur, nu sunt comestibile. Pot produce respiratie dificila, spasme, dilatarea pupilelor si convulsii. In caz de otravire, trebuie mers imediat la medicul specialist. Intoxicarea cu scoarta de piersic poate fi fatala. Fructul atât de sanatos al marului (cunoscut sub denumirea latineasca de lus sylvestris) reprezinta un supliment vitaminic si adjuvant in curele de slabire. Marul are si elemente periculoase, mici, dar care nu pot fi ignorate: semintele, care sunt otravitoare doar daca sunt ingerate in cantitate mare. Asadar, oricât de mult v-ar placea sa rontaiti semintele de mar, trebuie sa va dezobisnuiti. Puteti avea dificultati de respiratie, tremurat, spasme sau chiar coma de scurta durata. Ananasul, originar din America de Sud, are un fruct extrem de gustos si hranitor. Seva frunzelor lui, in contact cu pielea, produce iritatii minore. Sucul din frunze nu este bun de baut. Daca inghititi asa ceva atunci va va amorti gura, buzele si va va produce o durere surda. Din fericire, aceasta trec