Statiunea situata in depresiunea Dornelor este o destinatie care nu trebuie ratata de nimeni. Aflata la granita dintre Moldova si Ardeal, Vatra Dornei are cea mai noua baza de tratament balneoclimateric din tara.
Situata la o altitudine de 800 de metri, Vatra Dornei reprezinta cea mai importanta statiune din partea de nord a tarii. Intrata intr-un con de umbra in ultimii ani, localitatea incepe sa reapara in topul destinatiilor turistice din Romania.
PROGRAM. In acest an, baza de tratament din incinta Complexului Bradul a fost complet renovata, fiind supusa vreme de sapte luni unui proiect amplu de investitii pentru modernizare si dotari cu aparatura de ultima generatie. Pe langa tratamentul balneoclimateric, turistii mai pot beneficia si de centrul de wellness, recomandat persoanelor active afectate de stresul vietii cotidiane.
OFERTA. Chiar daca beneficiaza de o baza de tratament situata la cele mai inalte niveluri, Vatra Dornei nu poate fi considerata o statiune a pensionarilor. Programele de aici se adreseaza si celor care doresc sa isi fortifice organismul prin ascensiunile montante. Echipe precum CFR Cluj, Cetate Suceava sau Unirea Dej fiind in fiecare pauza competitionala in statiunea suceveana pentru a-si incarca bateriile in vederea sezonului ce urmeaza.
PROFIT. Precipitatiile bogate si relieful sub forma de terase au favorizat dezvoltarea unei intinse panze freatice, care iese la lumina sub forma de izvoare cu apa minerala. Se poate spune ca localitatea se afla intr-un adevarat taram al apelor minerale, exploatate si industrial la Poiana Negri, Sarul Dornei si Floreni. Datorita pasunilor care se intind la tot pasul in depresiunea Dornelor, pasunatul este la el acasa. Laptele si produsele lactate de aici sunt cautate in toata tara. EXTREM. Parapantistii sunt deseori zariti deasupra depresiunii Dornelor
TRASEE. In statiunea bucov