deschiderea stagiunii teatrale, promite o toamnă bogată din punct de vedere cultural pentru timişoreni. Organizatorii au gândit o ediţie, a XII-a, cosmopolită, pe măsura Timişoarei deschiderea stagiunii teatrale, promite o toamnă bogată din punct de vedere cultural pentru timişoreni. Organizatorii au gândit o ediţie, a XII-a, cosmopolită, pe măsura Timişoarei multiculturale. Festivalul are loc în perioada 16 - 24 septembrie, iar criticii îl plasează printre primele ca importanţă din ţară. Surpriza festivalului vine din partea criticului de teatru Mariana Voicu, care va lansa la această ediţie o istorie a Teatrului Naţional Timişoara.
Una dintre secţiunile festivalului este dedicată Anului Francofoniei. Artişti români se vor întâlni cu artişti canadieni şi francezi, în jurul unor ateliere, workshopuri şi spectacole. Organizatorii festivalului au aruncat mănuşa viitorilor spectatori. "Nu trebuie să fie scutiţi de încercări. Spectatorul de azi nu trebuie să fie lăsat să rămână conservator", a declarat criticul de teatru Cristina Modreanu, selecţionerul unic al festivalului.
Spectacol în opt limbi
Un eveniment în sine, care va marca deschiderea festivalului, este spectacolul în premieră mondială bazat pe romanul lui R. Waldeck, regizat de cunoscutul regizor Alexander Hausvater. Demersul multicultural este unic până acum, pentru că va fi jucat în nu mai puţin de opt limbi: română, maghiară, germană, franceză, engleză, rromă, spaniolă şi rusă. O expoziţie de fotografii de teatru şi una de afişe de teatru din ţară şi din străinătate sunt alte acţiuni de pe agenda festivalului. Pe afiş figurează şi concerte: Ovidiu Lipan ţăndărică, Savina Yannatou (Grecia) şi Eva (Franţa), care va interpreta, printre altele, şi cele mai frumoase melodii ale Marlenei Dietrich.