A doua saptamana din august a fost caracterizata printr-o evolutie stabila a cursului euro/leu. Dolarul a inregistrat fluctuatii mai mari, el atingand minimul ultimelor doua luni.
Fata de inceputul anului euro s-a depreciat cu circa 4,6%. In ciuda intrarilor mai mari de valuta la nivelul caselor de schimb pragul de 3,51 lei se dovedeste stabil, cursul fluctuand saptamana trecuta intre 3,5148 si 3,5271 lei, cotatiile din piata coborand o singura data sub pragul de 3,51 lei. Stabilitatea euro a fost demonstrata de evolutia de vinerea trecuta a cotatiilor din piata valutara unde au fost inregistrate tranzactii intr-un culoar cuprins intre 3,5160 si 3,52 lei. De altfel, un dealer bancar caracteriza ultima sedinta a saptamanii trecute ca fiind una „anosta, cu volume de tranzactionare de vacanta”.
Cursul dolarului a fluctuat intre 2,7315 lei, minimul ultimelor doua luni, si 2,75 lei, valoarea atinsa la finele saptamanii. Evolutia lui a fost influentata de ceea ce s-a petrecut pe pietele internationale cu paritatea euro/dolar. Pe piata monetara dobanzile la o zi au scazut la 9 – 10, dupa ce in urma cu o saptamana ele depasisera nivelul ratei lomberde aplicate de BNR, 14%, urcand chiar la 16%. Scaderea dobanzilor este o consecinta a intrarii in sistem, in ultimele doua saptamani a peste 8 miliarde de lei, prin ajungerea la scadenta a doua depozite cu scadenta la o luna, atrase de BNR.
A doua saptamana din august a fost caracterizata printr-o evolutie stabila a cursului euro/leu. Dolarul a inregistrat fluctuatii mai mari, el atingand minimul ultimelor doua luni.
Fata de inceputul anului euro s-a depreciat cu circa 4,6%. In ciuda intrarilor mai mari de valuta la nivelul caselor de schimb pragul de 3,51 lei se dovedeste stabil, cursul fluctuand saptamana trecuta intre 3,5148 si 3,5271 lei, cotatiile din piata coborand o singura data sub pragul de 3,51 le