Oamenii promovati din interior sunt cei mai buni administratori ai unui restaurant, pentru ca stiu cel mai bine ce inseamna afacerea si cultura brandului, considera Laura Craciun, director de resurse umane la Pizza Hut.
"Toti managerii nostri de restaurant au pornit de pe pozitii de jos, de supervizori, manageri de tura sau chiar ospatari. E posibil ca, daca astazi intri fara experienta intr-un restaurant, in doi ani sa ajungi sa il conduci", explica Laura Craciun filosofia de resurse umane a Pizza Hut.
Lantul de restaurante are in prezent in jur de 500 de angajati in cele noua locatii din toata tara si va mai face angajari in functie de numarul de unitati noi pe care il va presupune strategia de extindere a companiei.
Iar intr-un business in care angajatii tineri, studenti sau chiar elevi in ultimul an de liceu, sunt majoritari, este firesc ca cei mai indicati sa administreze un restaurant sa fie chiar cei care au plecat din randul acestora.
"Este foarte greu sa iei un om din afara, pe care sa il inveti ce inseamna cultura organizatiei si sa il pui sa conduca oameni care stiu deja acest lucru", spune Craciun.
De altfel, precizeaza managerul, cei mai multi nou-veniti in organizatie sunt tineri fara experienta, pe care angajatorul ii formeaza pentru ca, mai departe, sa ocupe pozitii care presupun mai multe responsabilitati. Potrivit directorului sau de resurse umane, media de varsta in Pizza Hut se situeaza undeva in jurul a 25 de ani.
Mai mult, Craciun spune ca departamentul de HR al lantului de restaurante este in general scutit de posibile probleme in a gasi forta de munca necesara, pentru ca se bucura de un brand destul de popular, mai ales in randul studentilor. Iar asta se intampla, considera ea, si pentru ca politicile sunt in general adaptate la nevoile acestora. Astfel, compania acorda concedii de studiu pentru perioade